Tvoje sanje?

Vsak dan vstajamo z željo po sreči. Po tem, da se bomo z nasmehom na ustih zbudili, jedli najbolj okusno kosilo, se z roko v roki sprehajali po sončnih poteh in zvečer ob pogledu na zvezde zaspali. In vsak napačen pogled, vsak napačen razgled nas lahko spravi iz tira. Ker ni tako kot smo si zamislili, da bo šlo. Lahko namreč. Vsaka kritika nas lahko dotolče in vsaka dodatna ovira nas lahko dokončno potolče. Ne, včasih res ni lahko plezati po drevesih in  s strahom v glavi upati, da se veja ne bo polomila. Zaspati z mislijo, da hočeš priti na vrh drevesa. Danes! Takoj! Pa čeprav brez sape. In sam. Tam je cilj. Sreča! Denar? Izkušnje! In bum. Drevo je osvojeno. Prvo, drugo, tretje. Vedno več jih je v vrsti.  In ne. Še vedno se vam kri hitreje ne pretaka. Še vedno ura z isto hitrostjo tik-taka. Še vedno je mlaka samo mlaka. In še vedno vam to, da se vam v najdražjem bazenu rit namaka nič ne pomeni.

Kaj pa vonj soli in borovcev? Zvok počasnih ritmov neskončnih valov,  nežen dotik mivke, okus svežega sadja, barve sončnega zahoda, žvižganje vetra in pesem ptic, odsev sonca na snežno belih zobkih na osebi, ki z iskrico v očeh vedno znova privabi nasmeh na vaša usta … In vsi najnežnejši dotiki, šepet na divji zabavi, vonj po sveže pokošeni travi in vse kar je in ne spominja na denar in daje občutka, da je prav samo tisto, kar se dela po ustavi.

Ujeti smo v začaran krog lastnega kretenizma. Vi – na prvi strani ste tam, ker morate biti zbrani. Za vse nas. Nevem ali ste tam, ker morate biti ali pa ker davkoplačevalce je najlažje ožeti. Vseeno pa skrbite za svojo zbranost prav toliko kot narkoman, ko se poskuša zadeti.

Mi, na drugi strani, pa vam sledimo in upamo in poskušamo verjeti. Hm. Vidim, da smo navsezadnje le mi tisti zadeti. Hočem povzeti, da tudi mene včasih straši jeti. Češ, v to pa res ne moreš verjeti. Prav ima, ampak le takrat, ko strahu se pustim ujeti. Z leti vam bo žal, ker niste rož videli cveteti. Veja bo veja tudi poleti. Gremo! Tudi če veja se zlomi bo možno vzleteti.

Thanks for sharing. <3

2 Comments.

  1. MajaV

    ej Romi, ti si carica res! :)

Leave a Comment.