Tiste tihe dni

Pridejo dnevi, trenutki, ko bi lahko povedala veliko in še več preveč. A raje molčim. Pridejo dnevi, ko se mi zdi, da če bi vedelo več ljudi bi bilo lažje. Vsakemu bi podarila delček mozaika, svojih vprašanj,… Mogoče bi skupaj lažje našli le en odgovor na neskončno vprašanj.

Na živce mi gre. (Ne)komunikacija. (Ne)resnica. (Ne)pogum. Odlašanje. Zakaj premišljevati v tišini? In si zastavljati neumna vprašanja? Rada bi razumela. Pa čeprav je neumno, otročje, srce parajoče ali pa totalno brezveze. Lažje bi spala. Res.

Včasih se mi zdi, da je bolje, da le premišljujem v tišini in čakam, da jo bodo drugi prerezali in me potegnili iz nje. Čeprav se svet vrti, sem v teh trenutkih na eni točki. Mirujem. Ne. Moje misli s svetlobno hitrostjo potujejo naprej. In jaz? Vseeno čakam. Spet drugič se mi zdi, da bi lahko zavrtela telefon, prestopila hišni prag, zbrala pogum. In šla. Ker grem lahko. Hočem odgovor. Le en! Hočem mirne noči. In ne tihih trenutkov. Le en odgovor. Življenje je kratko. Jaz pa se še tistih par sekund sprašujem, če lahko vprašam. Če lahko grem. Če sem lahko jaz? Če lahko ljubim z vsem srcem in če sem lahko iskrena. Če lahko enkrat in mogoče zadnjič vidim njegove oči. Moje oči.

Tiste dni, ko moje misli bežijo z nevidno hitrostjo naprej in jih poizkušam zaustaviti se zapodim v noro počasne ritme jokavih, cmeravih in za normalne dni preveč emocionalnih pesmi. Tiste dni se znojim na kolesu ob počasnih ritmih že skoraj v solzah utopljenih izvajalcih in upam, da bodo z vetrom v laseh ušle tudi moje, takšne ali drugačne jokave misli. Ko še to ne pomaga bi bilo najlažje iti spat in se zbuditi v sončno jutro. Ne. Ne. Ne. Ni tako preprosto. Moram najti rešitev. Moram poiskati odgovor. Hočem vedeti. Nočem spati.

Če lahko bi pogledala te v oči,  bi videla svet okrog tebe. Če lahko bi ugasnila luči in sanjala s tabo. O zvezdah. Pa čeprav tistih, ki nikoli ne bodo več zasvetile. Če lahko bi, bi svet bil lepši. Res, rada bi imela toliko poguma, da pridem. In ne odidem. Bolje pozno, kot nikoli.

Thanks for sharing. <3

Leave a Comment.